20 Eylül 2012 Perşembe

yoğurtlu kabak yemeği

günlerdir dolapta pişmeyi bekleyen kabaklarımı pişirmeye fırsat bulabildim sonunda 
öyleki hergün bi sipariş veren eşim; pek sebze yemeği sevmez birçok erkek gibi...
işine gelmeyen bi sebze yemeği olunca, hep canı uzun zamandır 

ya dürüm çekiyordur, ya iskender,yada benide kandırabilmek için pide:)) 
tabi artık kızımıza kötüörnek olacaksın böyle giderse
 diyerek damardan girip yediriyorum herşeyi ya hiç sesini çıkarmıyo valla
neyse  buna şükür:)) şimdi hemen tarife geçelim yoksa bu cimcime huysuzlanmaya başlayacak yatağa geç kaldık diye:=))
YOĞURTLU KABAK YEMEĞİ
Malzemeler:

  • 4 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı iri bulgur 
  • Tuz -karabiber
  •  maydanoz, dereotu
  • sıvı yağ
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
kabakların kabuğunu kazıyıp küp küp doğrayın.
soğanı ıster mınık mınık doğrayın isterseniz benim gibi rondodan geçirin

(rondodan geçince daha güzel kayboluyo yemeğin içinde ben öyle seviyorum)
sıvıyağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun

üzerine salçayı koyup biraz daha çevirin
domatesin kabuklarını soyup minik minik doğrayın ve ilave edip biraz daha çevirin
üzerine kabakları ekleyin ve üzerini 2 parmak geçecek şeilde kaynar su ekleyın 

2-3 dakika kaynadıktan sonra yıkadığınız bulguru, tuzu ve karabiberi ilave edin
 ve altını kısın bulgurlar ve kabaklar pişince ince ince kıydığınız 
maydonoz ve dereotunu ekleyin
(miktarı size bağlı sadece dereotu bile olabilir )
yemeğe karışmasını sağlayın ve altını kapatın 5-10 dakika dinlendikten sonra
 üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapın .
.(kabaktan nefret eden eşim yerken bayıla bayıla yedi
 harika olmuş deyip durdu ama yedirdikten sonra onun kabak olduğunu söylediğimde yüzü değişiverdi:=))mutlaka deneyin 
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

20 Eylül 2012 Perşembe

yoğurtlu kabak yemeği

günlerdir dolapta pişmeyi bekleyen kabaklarımı pişirmeye fırsat bulabildim sonunda 
öyleki hergün bi sipariş veren eşim; pek sebze yemeği sevmez birçok erkek gibi...
işine gelmeyen bi sebze yemeği olunca, hep canı uzun zamandır 

ya dürüm çekiyordur, ya iskender,yada benide kandırabilmek için pide:)) 
tabi artık kızımıza kötüörnek olacaksın böyle giderse
 diyerek damardan girip yediriyorum herşeyi ya hiç sesini çıkarmıyo valla
neyse  buna şükür:)) şimdi hemen tarife geçelim yoksa bu cimcime huysuzlanmaya başlayacak yatağa geç kaldık diye:=))
YOĞURTLU KABAK YEMEĞİ
Malzemeler:

  • 4 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı iri bulgur 
  • Tuz -karabiber
  •  maydanoz, dereotu
  • sıvı yağ
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
kabakların kabuğunu kazıyıp küp küp doğrayın.
soğanı ıster mınık mınık doğrayın isterseniz benim gibi rondodan geçirin

(rondodan geçince daha güzel kayboluyo yemeğin içinde ben öyle seviyorum)
sıvıyağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun

üzerine salçayı koyup biraz daha çevirin
domatesin kabuklarını soyup minik minik doğrayın ve ilave edip biraz daha çevirin
üzerine kabakları ekleyin ve üzerini 2 parmak geçecek şeilde kaynar su ekleyın 

2-3 dakika kaynadıktan sonra yıkadığınız bulguru, tuzu ve karabiberi ilave edin
 ve altını kısın bulgurlar ve kabaklar pişince ince ince kıydığınız 
maydonoz ve dereotunu ekleyin
(miktarı size bağlı sadece dereotu bile olabilir )
yemeğe karışmasını sağlayın ve altını kapatın 5-10 dakika dinlendikten sonra
 üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapın .
.(kabaktan nefret eden eşim yerken bayıla bayıla yedi
 harika olmuş deyip durdu ama yedirdikten sonra onun kabak olduğunu söylediğimde yüzü değişiverdi:=))mutlaka deneyin 
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder