sıradan bir anneyim ben, herkes gibi... tek farkım var; kızımın annesiyim...
20 Eylül 2012 Perşembe
yoğurtlu kabak yemeği
günlerdir dolapta pişmeyi bekleyen kabaklarımı pişirmeye fırsat bulabildim sonunda öyleki hergün bi sipariş veren eşim; pek sebze yemeği sevmez birçok erkek gibi... işine gelmeyen bi sebze yemeği olunca, hep canı uzun zamandır ya dürüm çekiyordur, ya iskender,yada benide kandırabilmek için pide:)) tabi artık kızımıza kötüörnek olacaksın böyle giderse diyerek damardan girip yediriyorum herşeyi ya hiç sesini çıkarmıyo valla neyse buna şükür:)) şimdi hemen tarife geçelim yoksa bu cimcime huysuzlanmaya başlayacak yatağa geç kaldık diye:=)) YOĞURTLU KABAK YEMEĞİ Malzemeler:
4 adet kabak
1 adet soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı iri bulgur
Tuz -karabiber
maydanoz, dereotu
sıvı yağ
Üzeri için sarımsaklı yoğurt
Yapılışı: kabakların kabuğunu kazıyıp küp küp doğrayın. soğanı ıster mınık mınık doğrayın isterseniz benim gibi rondodan geçirin (rondodan geçince daha güzel kayboluyo yemeğin içinde ben öyle seviyorum) sıvıyağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun üzerine salçayı koyup biraz daha çevirin domatesin kabuklarını soyup minik minik doğrayın ve ilave edip biraz daha çevirin üzerine kabakları ekleyin ve üzerini 2 parmak geçecek şeilde kaynar su ekleyın 2-3 dakika kaynadıktan sonra yıkadığınız bulguru, tuzu ve karabiberi ilave edin ve altını kısın bulgurlar ve kabaklar pişince ince ince kıydığınız maydonoz ve dereotunu ekleyin (miktarı size bağlı sadece dereotu bile olabilir ) yemeğe karışmasını sağlayın ve altını kapatın 5-10 dakika dinlendikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapın . .(kabaktan nefret eden eşim yerken bayıla bayıla yedi harika olmuş deyip durdu ama yedirdikten sonra onun kabak olduğunu söylediğimde yüzü değişiverdi:=))mutlaka deneyin afiyet olsun
günlerdir dolapta pişmeyi bekleyen kabaklarımı pişirmeye fırsat bulabildim sonunda öyleki hergün bi sipariş veren eşim; pek sebze yemeği sevmez birçok erkek gibi... işine gelmeyen bi sebze yemeği olunca, hep canı uzun zamandır ya dürüm çekiyordur, ya iskender,yada benide kandırabilmek için pide:)) tabi artık kızımıza kötüörnek olacaksın böyle giderse diyerek damardan girip yediriyorum herşeyi ya hiç sesini çıkarmıyo valla neyse buna şükür:)) şimdi hemen tarife geçelim yoksa bu cimcime huysuzlanmaya başlayacak yatağa geç kaldık diye:=)) YOĞURTLU KABAK YEMEĞİ Malzemeler:
4 adet kabak
1 adet soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı iri bulgur
Tuz -karabiber
maydanoz, dereotu
sıvı yağ
Üzeri için sarımsaklı yoğurt
Yapılışı: kabakların kabuğunu kazıyıp küp küp doğrayın. soğanı ıster mınık mınık doğrayın isterseniz benim gibi rondodan geçirin (rondodan geçince daha güzel kayboluyo yemeğin içinde ben öyle seviyorum) sıvıyağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun üzerine salçayı koyup biraz daha çevirin domatesin kabuklarını soyup minik minik doğrayın ve ilave edip biraz daha çevirin üzerine kabakları ekleyin ve üzerini 2 parmak geçecek şeilde kaynar su ekleyın 2-3 dakika kaynadıktan sonra yıkadığınız bulguru, tuzu ve karabiberi ilave edin ve altını kısın bulgurlar ve kabaklar pişince ince ince kıydığınız maydonoz ve dereotunu ekleyin (miktarı size bağlı sadece dereotu bile olabilir ) yemeğe karışmasını sağlayın ve altını kapatın 5-10 dakika dinlendikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapın . .(kabaktan nefret eden eşim yerken bayıla bayıla yedi harika olmuş deyip durdu ama yedirdikten sonra onun kabak olduğunu söylediğimde yüzü değişiverdi:=))mutlaka deneyin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder