yoğurtlu kabak yemeği
günlerdir dolapta pişmeyi bekleyen kabaklarımı pişirmeye fırsat bulabildim sonunda
öyleki hergün bi sipariş veren eşim; pek sebze yemeği sevmez birçok erkek gibi...
işine gelmeyen bi sebze yemeği olunca, hep canı uzun zamandır
ya dürüm çekiyordur, ya iskender,yada benide kandırabilmek için pide:))
tabi artık kızımıza kötüörnek olacaksın böyle giderse
diyerek damardan girip yediriyorum herşeyi ya hiç sesini çıkarmıyo valla
neyse buna şükür:)) şimdi hemen tarife geçelim yoksa bu cimcime huysuzlanmaya başlayacak yatağa geç kaldık diye:=))
YOĞURTLU KABAK YEMEĞİ
Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı iri bulgur
- Tuz -karabiber
- maydanoz, dereotu
- sıvı yağ
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
kabakların kabuğunu kazıyıp küp küp doğrayın.
soğanı ıster mınık mınık doğrayın isterseniz benim gibi rondodan geçirin
(rondodan geçince daha güzel kayboluyo yemeğin içinde ben öyle seviyorum)
sıvıyağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun
üzerine salçayı koyup biraz daha çevirin
domatesin kabuklarını soyup minik minik doğrayın ve ilave edip biraz daha çevirin
üzerine kabakları ekleyin ve üzerini 2 parmak geçecek şeilde kaynar su ekleyın
2-3 dakika kaynadıktan sonra yıkadığınız bulguru, tuzu ve karabiberi ilave edin
ve altını kısın bulgurlar ve kabaklar pişince ince ince kıydığınız
maydonoz ve dereotunu ekleyin
(miktarı size bağlı sadece dereotu bile olabilir )
yemeğe karışmasını sağlayın ve altını kapatın 5-10 dakika dinlendikten sonra
üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapın .
.(kabaktan nefret eden eşim yerken bayıla bayıla yedi
harika olmuş deyip durdu ama yedirdikten sonra onun kabak olduğunu söylediğimde yüzü değişiverdi:=))mutlaka deneyin
afiyet olsun
yoğurtlu kabak yemeği
günlerdir dolapta pişmeyi bekleyen kabaklarımı pişirmeye fırsat bulabildim sonunda
öyleki hergün bi sipariş veren eşim; pek sebze yemeği sevmez birçok erkek gibi...
işine gelmeyen bi sebze yemeği olunca, hep canı uzun zamandır
ya dürüm çekiyordur, ya iskender,yada benide kandırabilmek için pide:))
tabi artık kızımıza kötüörnek olacaksın böyle giderse
diyerek damardan girip yediriyorum herşeyi ya hiç sesini çıkarmıyo valla
neyse buna şükür:)) şimdi hemen tarife geçelim yoksa bu cimcime huysuzlanmaya başlayacak yatağa geç kaldık diye:=))
YOĞURTLU KABAK YEMEĞİ
Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı iri bulgur
- Tuz -karabiber
- maydanoz, dereotu
- sıvı yağ
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
kabakların kabuğunu kazıyıp küp küp doğrayın.
soğanı ıster mınık mınık doğrayın isterseniz benim gibi rondodan geçirin
(rondodan geçince daha güzel kayboluyo yemeğin içinde ben öyle seviyorum)
sıvıyağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun
üzerine salçayı koyup biraz daha çevirin
domatesin kabuklarını soyup minik minik doğrayın ve ilave edip biraz daha çevirin
üzerine kabakları ekleyin ve üzerini 2 parmak geçecek şeilde kaynar su ekleyın
2-3 dakika kaynadıktan sonra yıkadığınız bulguru, tuzu ve karabiberi ilave edin
ve altını kısın bulgurlar ve kabaklar pişince ince ince kıydığınız
maydonoz ve dereotunu ekleyin
(miktarı size bağlı sadece dereotu bile olabilir )
yemeğe karışmasını sağlayın ve altını kapatın 5-10 dakika dinlendikten sonra
üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapın .
.(kabaktan nefret eden eşim yerken bayıla bayıla yedi
harika olmuş deyip durdu ama yedirdikten sonra onun kabak olduğunu söylediğimde yüzü değişiverdi:=))mutlaka deneyin
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder