19 Eylül 2012 Çarşamba

tas kebabı


Uzun zamandır dikiş makinemin yanına bile gidemiyordum.. ta ki oncekı aksam ütü masamın kumaşı ütü yapmamı engelleyecek kadar kötü hale gelinceye kadar... evde begenmeyıp kullanmadıgım lastıklı çarşaflardan vardı. öyküyü babasının kucağına verdim ve aldım elime makası :))
masanın boyutlarına göre 2 parmak geniş olacak şekilde kestim.
kenarlarına lastıgı çeke çeke dıktim. 10 dakikada hazır oldu bile:)) 
öyle özlemişim ki dikiş dikmeyi en yakın zamanda başlamak istiyorum. Tabi bu arada da bloğumu boş bırakmak istemiyorum yaptığım herşeyi paylaşmayı düşünüyorum sizinle...
İşe bu akşamki ilk denememle başlayabilirim mesela..sizin için çerçeveledim:=)

      TAS KEBABI
Malzemeler:
-yarım kg dana kuşbaşı
 -4tane ortaboy patates
-1tane ortaboy soğan
-2 dişsarımsak

-1 yemek kaşığı salça
-yarım çay bardağı sıvıyağ

tuz-karabiber
yapılışı:
etleri 1 yemek kaşığı yagda suyunu çekip salana kadar pişirin 
(eşim yumusak sevdiği için ben 1 su bardağı kaynar su dokup o suyu çekene kadar pişirdim)



sıvıyağın geri kalanını suyu çeken etin üzerine döküp rondodan gecirdiğiniz yada rendelediğiniz sogan ve sarımsakları ekleyip iyice kavurup salçayı ekleyin ve biraz daha kavurun...
uzerine gelecek kadar kaynar su ilave edin ve altını çok kısın kenarda küp küp doğrayıp kızarttığımız patatesleri kaynayan etlerin içine ekleyip altını kapayın biraz karıştırıp servis yapın 


afiyet olsun..
eşim bayıldı.. çaktırmıyorum ama et sevmeyen biri olarak ben bile bayıldım:=))
bu ilk tarifim olsun artık fırsat buldukça  burda olucam tabi bide bi sayfam var facede bakmak isteyenler için samimi eğlenceli ve paylaşımcı bi sayfa :
https://www.facebook.com/BEBEGIMVEBENN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

19 Eylül 2012 Çarşamba

tas kebabı


Uzun zamandır dikiş makinemin yanına bile gidemiyordum.. ta ki oncekı aksam ütü masamın kumaşı ütü yapmamı engelleyecek kadar kötü hale gelinceye kadar... evde begenmeyıp kullanmadıgım lastıklı çarşaflardan vardı. öyküyü babasının kucağına verdim ve aldım elime makası :))
masanın boyutlarına göre 2 parmak geniş olacak şekilde kestim.
kenarlarına lastıgı çeke çeke dıktim. 10 dakikada hazır oldu bile:)) 
öyle özlemişim ki dikiş dikmeyi en yakın zamanda başlamak istiyorum. Tabi bu arada da bloğumu boş bırakmak istemiyorum yaptığım herşeyi paylaşmayı düşünüyorum sizinle...
İşe bu akşamki ilk denememle başlayabilirim mesela..sizin için çerçeveledim:=)

      TAS KEBABI
Malzemeler:
-yarım kg dana kuşbaşı
 -4tane ortaboy patates
-1tane ortaboy soğan
-2 dişsarımsak

-1 yemek kaşığı salça
-yarım çay bardağı sıvıyağ

tuz-karabiber
yapılışı:
etleri 1 yemek kaşığı yagda suyunu çekip salana kadar pişirin 
(eşim yumusak sevdiği için ben 1 su bardağı kaynar su dokup o suyu çekene kadar pişirdim)



sıvıyağın geri kalanını suyu çeken etin üzerine döküp rondodan gecirdiğiniz yada rendelediğiniz sogan ve sarımsakları ekleyip iyice kavurup salçayı ekleyin ve biraz daha kavurun...
uzerine gelecek kadar kaynar su ilave edin ve altını çok kısın kenarda küp küp doğrayıp kızarttığımız patatesleri kaynayan etlerin içine ekleyip altını kapayın biraz karıştırıp servis yapın 


afiyet olsun..
eşim bayıldı.. çaktırmıyorum ama et sevmeyen biri olarak ben bile bayıldım:=))
bu ilk tarifim olsun artık fırsat buldukça  burda olucam tabi bide bi sayfam var facede bakmak isteyenler için samimi eğlenceli ve paylaşımcı bi sayfa :
https://www.facebook.com/BEBEGIMVEBENN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder