merhaba dostlar..
çok tatlı bi durum yaşadım az önce ve sizlerle paylaşmak istedim
minik kızım ben poğçamı yerken ister gibi yüzüme bakıp çırpınınca..
minnacık bi parça verdim içinden ağzıma dikkatlice bakıp bi çiğnemeye çalışması vardı ki görmeyin poğçayı bırakıp bu minişi yiyesim geldi:)) cadoloz büyüdü de çiğniyo yaa...
hazır uğramışken poğcanın da tarifini vereyim
BAYATLAMAYAN POGACA
Malzemeler :
1 su br. sıvı yağ
1 su br. yoğurt
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı. kuru maya
1 çay kş .toz şeker
1 yumurta
2 su bardağı. ılık su
Aldığı kadar un
Hazırlanışı :
Derin bir kabın içerisine ılık suyu dökerek maya ve şekeri eritelim.Ardından sıvı yağ,yoğurt,tuz ,alabildiği kadar un ekleyerek hamuru yoğurun.kabımızın üzerine kapatarak sıcak olması için sarın ve 30-60 dakika kadar bekletin.Hamurumuz bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün isteğe göre susam yada çörek otu serpin.Öncede ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
8 Ekim 2012 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 Ekim 2012 Pazartesi
bayatlamayan poğça ve öyküşüm :)
merhaba dostlar..
çok tatlı bi durum yaşadım az önce ve sizlerle paylaşmak istedim
minik kızım ben poğçamı yerken ister gibi yüzüme bakıp çırpınınca..
minnacık bi parça verdim içinden ağzıma dikkatlice bakıp bi çiğnemeye çalışması vardı ki görmeyin poğçayı bırakıp bu minişi yiyesim geldi:)) cadoloz büyüdü de çiğniyo yaa...
hazır uğramışken poğcanın da tarifini vereyim
BAYATLAMAYAN POGACA
Malzemeler :
1 su br. sıvı yağ
1 su br. yoğurt
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı. kuru maya
1 çay kş .toz şeker
1 yumurta
2 su bardağı. ılık su
Aldığı kadar un
Hazırlanışı :
Derin bir kabın içerisine ılık suyu dökerek maya ve şekeri eritelim.Ardından sıvı yağ,yoğurt,tuz ,alabildiği kadar un ekleyerek hamuru yoğurun.kabımızın üzerine kapatarak sıcak olması için sarın ve 30-60 dakika kadar bekletin.Hamurumuz bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün isteğe göre susam yada çörek otu serpin.Öncede ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
çok tatlı bi durum yaşadım az önce ve sizlerle paylaşmak istedim
minik kızım ben poğçamı yerken ister gibi yüzüme bakıp çırpınınca..
minnacık bi parça verdim içinden ağzıma dikkatlice bakıp bi çiğnemeye çalışması vardı ki görmeyin poğçayı bırakıp bu minişi yiyesim geldi:)) cadoloz büyüdü de çiğniyo yaa...
hazır uğramışken poğcanın da tarifini vereyim
BAYATLAMAYAN POGACA
Malzemeler :
1 su br. sıvı yağ
1 su br. yoğurt
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı. kuru maya
1 çay kş .toz şeker
1 yumurta
2 su bardağı. ılık su
Aldığı kadar un
Hazırlanışı :
Derin bir kabın içerisine ılık suyu dökerek maya ve şekeri eritelim.Ardından sıvı yağ,yoğurt,tuz ,alabildiği kadar un ekleyerek hamuru yoğurun.kabımızın üzerine kapatarak sıcak olması için sarın ve 30-60 dakika kadar bekletin.Hamurumuz bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün isteğe göre susam yada çörek otu serpin.Öncede ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
eline sağlık nefis görünüyo,yakında kendi de el atar anne bende yoğurcam diye :))
YanıtlaSilSevgiler
teşekkür ederim hevesle beklıyorum doğrusunu istersen cımcıme yaa ne güzel bişeymiş anne olmak.. sevgiler..
Sil