30 Mart 2012 Cuma

havuçlu kek ve tahinli kurabiye


merhabalaar efendiimmm...nasılsınız bakalım keyifler yerindedir inşallah..bugün
kek sevmeyen eşimin bayıldığı hatta zaman zaman sipariş verdiği favorisi havuçlu kek sizlerle...
hem bayatlamadan günlerce saklayabiliyorsunuz
hemde mükemmel bi lezzet
malzemeler;
4 yumurta
1 bardak sıvı yağ
2 bardak toz şeker
3 bardak un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 s.bardağı iri dövülmüş ceviz 
2 s.bardağı rendelenmiş havuç
yapılışı;
yumurta ve şekeri kopurtup yagı ılave edın ıyıce karıstırdıktan sonra toz malzemelerı ekleyın ıyıce cırptıktan sonra havuc ve cevızı ekleyıp kasık yardımıyla yavasca karıstırın..
margarınle yaglayıp un serptıgımız kalıba dokup 190 derecede pışırın hemen kızaracaktır yanmaması içinse
derecesini 160a alıp içini çekmesini bekleyin bıçagı üstten sokup ıslak çıkmıyosa pişirme işlemi tamamdır..afiyet olsun..

tabi bide; uzun zamandır denemek isteyipte fırsat bulamadığım tahinli kurabiyeleri yapmak için dün akşamdan beri azmettim:)) ve sabah erkenden kalkıp denedim tadı ve görüntüsü  harika oldu mutlaka denemelisiniz..:))
Malzemeler;
*1 su bardağı ayçiçek yağı
*1 su bardağı pudra şekeri,
*2 Türk kahvesi fincanı tahin,
*1 paket vanilya



*3,5 su bardağı un
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı;
Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Hazırladığınız hamuru streç folyoya sararak yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, hamurdan alacağınız ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayarak aralıklarla dizin.hamur düzgün yuvarlanamayacak derecede gevşek olabiliyor bu yuzden dondurma kasıgıyla sekıl verebılırsınız olculerle sakın oynamayın . Hazırladığınız kurabiyeleri önceden 180 derecede ısıtılmış fırınınızda 15 dakika  pişirin. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

30 Mart 2012 Cuma

havuçlu kek ve tahinli kurabiye


merhabalaar efendiimmm...nasılsınız bakalım keyifler yerindedir inşallah..bugün
kek sevmeyen eşimin bayıldığı hatta zaman zaman sipariş verdiği favorisi havuçlu kek sizlerle...
hem bayatlamadan günlerce saklayabiliyorsunuz
hemde mükemmel bi lezzet
malzemeler;
4 yumurta
1 bardak sıvı yağ
2 bardak toz şeker
3 bardak un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 s.bardağı iri dövülmüş ceviz 
2 s.bardağı rendelenmiş havuç
yapılışı;
yumurta ve şekeri kopurtup yagı ılave edın ıyıce karıstırdıktan sonra toz malzemelerı ekleyın ıyıce cırptıktan sonra havuc ve cevızı ekleyıp kasık yardımıyla yavasca karıstırın..
margarınle yaglayıp un serptıgımız kalıba dokup 190 derecede pışırın hemen kızaracaktır yanmaması içinse
derecesini 160a alıp içini çekmesini bekleyin bıçagı üstten sokup ıslak çıkmıyosa pişirme işlemi tamamdır..afiyet olsun..

tabi bide; uzun zamandır denemek isteyipte fırsat bulamadığım tahinli kurabiyeleri yapmak için dün akşamdan beri azmettim:)) ve sabah erkenden kalkıp denedim tadı ve görüntüsü  harika oldu mutlaka denemelisiniz..:))
Malzemeler;
*1 su bardağı ayçiçek yağı
*1 su bardağı pudra şekeri,
*2 Türk kahvesi fincanı tahin,
*1 paket vanilya



*3,5 su bardağı un
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı;
Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Hazırladığınız hamuru streç folyoya sararak yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, hamurdan alacağınız ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayarak aralıklarla dizin.hamur düzgün yuvarlanamayacak derecede gevşek olabiliyor bu yuzden dondurma kasıgıyla sekıl verebılırsınız olculerle sakın oynamayın . Hazırladığınız kurabiyeleri önceden 180 derecede ısıtılmış fırınınızda 15 dakika  pişirin. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder